Informační portál o světě bezpilotních prostředků

duben 2018

Fotoreportáž: workshop firmy Telink na Sobínce

Dnes (26. dubna 2018) uspořádala firma Telink na modelářském letišti Sobínka workshop s názvem ""Profesionálním pilotem dronu na zkoušku v DJI Academy". Na vydařené akci si mohli zájemci vyzkoušet řízení dronů od DJI, počínaje těmi nejmenšími, až po profesionální stroje Inspire 2 a Matrice - a samozřejmě se dovědět i odpovědi na všechny své otázky týkající se produktů DJI.   

Číst dál...

V Berlíně bude veletrh a konference o dronech

Už po třetí se v hlavním městě Německa uskuteční mezinárodní veletrh a konference Drone Berlin. Ve dnech 25. a 26. září tu bude možné získávat informace o nejnovějších poznatcích, konstrukcí, technologiích a aplikacích týkajících se bezpilotních prostředků.

Číst dál...

Nové pověsti o bájném Mavic Pro 2

O tom, že DJI chystá další převratnou novinku se spekuluje už přinejmenším od února. Pověsti o Mavic Pro 2, který dorazí na trh koncem března se sice nepotvrdily, spekulace o novém stroji však nepřestaly. A protože celkem pochopitelně jde o ostře sledovanou záležitost, přinášíme zatím poslední "úniky informací" o podobě Mavic Pro 2.

Číst dál...

Improvizovaný transportní box za pár korun

Když si pořídíte dron, ze všeho nejdřív asi zjistíte, že potřebujete něco, v čem ho půjde bezpečně převážet. Hned v zápětí učiníte poznání, že transportní zavazadla od profesionálních výrobců jsou hříšně drahá, přestože jde jen kus plastu. Přitom není problém si takovou věc pořídit za pár korun osvědčenou metodou Do It Yourself  (DIY).

Číst dál...

Žbluňk! Dron nejen k vodě, ale i do vody

Létání nad vodou má své kouzlo, pád do ní většinou už moc ne. Tedy pokud nemáte některý z dronů řady Splash, kterým to vůbec nevadí. Nemusí se s ním do vody jenom padat, protože jeho vodotěsná kamera vám při přistání na hladině udělá působivé podvodní záběry. Odolnost vodě se ostatně hodí i pro spoustu dalších věcí.

Číst dál...

Kupujeme první dron: 05. Drony s GPS

V minulých dílech seriálu jsme si povídali o levných dronech bez satelitní navigace GPS. Dnes postoupíme do vyššího levelu: i se stroji disponujícími přijímačem GPS je možné začít - tedy, pokud na to máte. Létá se s nimi snadněji než bez GPS a nabízejí široké možnosti využití. Vzhledem k cenám se tak ale dá v případě nehody i o hodně přijít.

Číst dál...

Skydio R1: víc než jen létající kamera

To se takhle před čtyřmi lety sešli bývalí studenti prestižní univerzity Massachusetts Institute of Technology a řekli si, že budou vyrábět létající kameru napěchovanou inteligentními technologiemi. A protože už za sebou měli slušnou praxi v robotice a letectví, vznikl pozoruhodný dron Skydio R1.

Číst dál...

Drony a kamery DroneWebu jsou tu pro vás

 

Nafotit nemovitost na inzerát, zkontrolovat stav střechy, nebo pozemků, natočit propagační video obce, spolku, firmy... to všechno a spousta dalších věcí se dá dělat s drony. Ale není to tak jednoduché, jak se na pohled zdá. DroneWeb disponuje nejen drony a licencí, ale především zkušenostmi, takže to pro vás může udělat levně, rychle a operativně.

Číst dál...

Kupujeme první dron: 04. Malý, odolný a od zavedené firmy

Už jsme si v předešlých dílech seriálu řekli, proč je dobré, aby náš první dron byl levný, ale nikoliv z druhé ruky. Teď se podíváme na několik dalších požadavků, jejichž splnění začínajícího pilota uchrání od zbytečných zklamání. Důležité totiž je také to, aby něco vydržel, šlo s ním létat i doma a byl od seriózní firmy. Ani kamera neuškodí, i když pro začátek nejspíš bude jen s malým rozlišením.

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS

Populární příspěvky

Předpisy pro létání s drony v ČR

29-02-2016 Hits:173622 Legislativa Vítek Novák - avatar Vítek Novák

Jaké jsou předpisy pro létání s drony v ČR? V tomto článku si rozebereme nejen samotné pře... Read more

AisView - pomocník každého pilota dronu

05-08-2016 Hits:62053 Začínáme Vítek Novák - avatar Vítek Novák

Létáte s dronem a nejste si přesně jisti, kde smíte a kde ne? V takovém případě bychom rád... Read more

Z historie dronů: 1. Neprávem zapomenutý…

23-06-2016 Hits:55259 Vojenské drony Jan A. Novák - avatar Jan A. Novák

Historie dronů je starší, než se na první pohled zdá. Jejich kořeny sahají i na naše území... Read more

Seriál: Začínáme s drony: 3. Základy říz…

16-04-2016 Hits:29140 Začínáme Jan A. Novák - avatar Jan A. Novák

Pokud dron umí ještě něco víc než stoupat, klesat a zatáčet, výrobce se nezapomene pochlub... Read more